Kerkstraat
Voorplein

Nieuwsbrief en Uitnodiging

Beste dorpsgenoten,

wij zijn drie vrijwilligersorganisaties met de ambitie om in het centrum van Bodegraven een “Kerkplein met Karakter” en een sfeervolle hoftuin te realiseren. Onze ideeën en plannen willen we je graag laten zien.

Historie Bodegraven

Wist je?
  • Dat ons dorp ruim duizend jaar geleden is ontstaan rond de Dorpskerk…
  • Dat slechts honderd jaar geleden op de Oude Markt de grootste kaasmarkt van Nederland werd gehouden…
  • Achter de Dorpskerk een verlaten begraafplaats – Sint Gallushof – ligt met grafstenen die verwijzen naar verhalen over bijzondere dorpsgenoten met bekende namen uit een ver verleden…

Mooi en Sfeervol

Hoe maak je het Kerkplein en de Oude Markt weer mooi en sfeervol? Vorig jaar zijn hiervoor al ontwerpen gemaakt en het is heel goed mogelijk met aanpassing van de bestratingen en trottoirs. De auto’s geordend in parkeervakken. Mooie grote groenvlakken en mooi straatmeubilair. Van de verlaten begraafplaats wil de historische kring een parkachtige sfeervolle en educatieve hoftuin met informatie over het verleden maken. Zij worden hierbij ondersteund door KNHM.nl en ARCADIS.com.

Leuk en Gezellig Kerkplein

Zou het niet leuk en gezellig zijn om (weer) kleinschalige evenementen op het plein te houden? Het nieuw in te delen plein biedt wellicht voldoende ruimte voor een kerst-, kunst-, antiek- en rommelmarkt of andere activiteiten. Ook voor een klein gezellig terras of zitje. Inwoners, bezoekers en toeristen zijn dan van harte welkom om van ons historische dorpsplein te genieten.

Inbreng Inwoners

De mening en inbreng van inwoners vinden we belangrijk en nemen we mee in het ontwerp. We zijn benieuwd wat je van onze ideeën en plannen vindt.

  • Leendert Spijker – Stichting Historische Kring
  • Sietse Bonnema – wijkteam Bodegraven Noord
  • Han Koevoets – Hart in Bodegraven